입트영 영작 090 - 211216THU Making Radish Kimchi 깍두기 담그기
영작 후 낭독 연습
JESS 090 - 211216THU
(211216THU / Making Radish Kimchi / 깍두기 담그기)
STUDY GROUP QUESTIONS
1. What are your favorite types of kimchi? Describe how you eat them.
2. Why is it less common for people to make kimchi at home these days?
3. Share a recipe for a dish made with kimchi.
1. 어떤 종류의 김치를 좋아하세요? 어떻게 먹는지 설명해주세요.
2. 요즘 사람들이 집에서 김치를 담그는 일이 줄어드는 이유는 무엇인가요?
3. 김치로 만드는 요리 레시피를 공유해주세요.
1. What are your favorite types of kimchi? Describe how you eat them.
My favorite types of kimchi are Kimchi which is made of wombok and has strong marinate. 겉절이(Geotjeori) is one of my favorite and I love the fresh texture and salty taste. Quick, fresh kimchi (Baechu-geotjeori) feels like cabbage salad but still has a similar taste to traditional Baechu-Kimchi. I like to eat it with steamed rice or steamed pork. The salty taste goes with them really great.
2. Why is it less common for people to make kimchi at home these days?
More and more people just buy Kimchi since they don't need that much amount. Nowadays people are eating out often, and are able to buy Kimchi with reasonable prices and it might be more efficient. I haven't eaten Kimchi for a few months now, and also I guess some people don't have Kimchi every meal too.
3. Share a recipe for a dish made with kimchi.
I like to cook Kimchi soup with Chadolbagi (Beef Brisket). Firstly, I put some onions and oil in the pot and stir fry for a while until it smells nice and looks golden. I put some chopped Kimchi and meat in it and then cook them for a few minutes more. Pour enough water and put varied ingredients to make the taste better, like enough garlic, chilli powder, condiment and sesame oil. When it looks good and tastes fine after enough time, the dish is ready to be served.
1. 어떤 종류의 김치를 좋아하세요? 어떻게 먹는지 설명해주세요.
내가 가장 좋아하는 김치는 양념이 강한 배추 김치다. 겉절이는 내가 가장 좋아하는 김치 종류 중 하나이고 나는 겉절이의 신선한 식감과 짭짤한 맛을 좋아한다. 배추 겉절이는 배추로 만든 샐러드 같기도 하지만 여전히 전통적인 배추김치와 비슷한 맛이 난다. 나는 그것을 밥이나 수육과 함께 먹는 것을 좋아한다. 짭짤한 맛이 그들과 정말 잘 어울린다.
2. 요즘 사람들이 집에서 김치를 담그는 일이 줄어드는 이유는 무엇인가요?
김치를 그렇게 많이 필요로 하지 않아서 그냥 사먹는 사람들이 많아지고 있다. 요즘 사람들이 외식을 자주 하고 있고, 김치를 합리적인 가격에 살 수 있어서 그게 더 효율적일 수도 있다. 나는 몇 달째 김치를 먹지 않고 있는데 매 끼니마다 김치를 먹지 않는 사람들도 꽤 있을 것이다.
3. 김치로 만드는 요리 레시피를 공유해주세요.
나는 차돌박이 김치찌개를 끓이는 것을 좋아한다. 먼저 냄비에 양파와 식용유를 넣고 향이 좋고 황금빛이 날 때까지 볶는다. 나는 거기에 잘게 썬 김치와 고기를 넣고 몇 분 더 볶는다. 물을 충분히 붓고 충분한 양의 마늘, 고춧가루, 조미료, 참기름 등 다양한 재료를 넣어서 맛이 좋아지도록 한다. 충분한 시간이 지난 후 맛있어 보이고 맛이 괜찮으면, 그 요리는 차려질 준비가 된 것이다.
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