입트영 영작 093 - 211221TUE Cooking 요리하기
영작 후 낭독 연습
JESS 093 - 211221TUE
(211221TUE / Cooking / 요리하기)
STUDY GROUP QUESTIONS
1. Describe your favorite recipe. Why does it appeal to you?
2. Share some tips for being a more effective cook.
3. Which is more important for cooking: experience or talent? Explain your reasoning.
1. 당신이 가장 좋아하는 레시피를 설명해주세요. 좋아하는 이유는 뭔가요?
2. 더 요리를 효과적으로 하기 위한 몇 가지 팁을 공유해주세요.
3. 요리에 있어 경험과 재능 중 어떤 것이 더 중요한가요? 당신의 의견을 설명해주세요.
1. Describe your favorite recipe. Why does it appeal to you?
One of my favorite recipes is "김수미 닭볶음탕", which is Spicy Korean Chicken Stew (Dak Dori Tang) Recipe made by Sumi Kim who is a famous celebrity in Korea. The recipe has lots of garlic in the soup, and it makes a really great flavor and it has a big difference from ordinary recipes. When I tried to cook with this recipe for the first time, everyone and I loved this dish so much.
2. Share some tips for being a more effective cook.
Cooking is all about these two, ingredients and proportions. You might also have heard this quote before. For being a more effective cook, preparing ingredients effectively and keeping the good proportion and timing when you cook will be the tips for being a more effective cook. I think the more you experience the more confidence and efficiency.
3. Which is more important for cooking: experience or talent? Explain your reasoning.
I would say experience is more important than talent for cooking because if you are willing to cook, you can finally get there one day. Some people are talented at cooking, but if they are not interested or never enjoy cooking, talent actually has nothing to do with cooking.
1. 당신이 가장 좋아하는 레시피를 설명해주세요. 좋아하는 이유는 뭔가요?
내가 가장 좋아하는 레시피 중 하나는 한국의 유명 연예인인 김수미가 만든 닭볶음탕 레시피인 "김수미 닭볶음탕"이다. 이 요리법은 국물에 마늘이 정말 많이 들어가는데, 정말 맛이 좋고 일반적인 레시피들과 맛에 큰 차이가 있다. 처음 이 레시피로 요리를 해보았을 때 나와 모든 사람들이 이 요리를 너무 좋아했다.
2. 요리를 더 효과적으로 하기 위한 몇 가지 팁을 공유해주세요.
요리는 재료와 비율, 이 두 가지가 전부다. 당신도 이 문구를 전에 들어본 적이 있을지도 모른다. 더 효과적인 요리를 하기 위해서는 재료를 효과적으로 준비하고 요리할 때 비율과 타이밍을 잘 지키는 것이 그 팁이 될 것이다. 경험을 많이 하면 할수록 자신감과 효율성이 높아진다고 생각한다.
3. 요리에 있어 경험과 재능 중 어떤 것이 더 중요한가요? 당신의 의견을 설명해주세요.
요리는 재능보다 경험이 더 중요하다고 생각한다. 누구든 요리할 의지가 있다면 언젠가는 해낼 수 있기 때문이다. 요리에 타고난 재능이 있는 사람도 있지만 관심이 없거나 요리를 즐기지 않는다면 재능은 사실 요리와 무관하다.
'3_____Writing Practice > EBS 입트영 영작 (2108-2112)' 카테고리의 다른 글
입트영 영작 095 - 211223THU The Tooth Fairy 치아 요정 (0) | 2021.12.23 |
---|---|
입트영 영작 094 - 211222WED Breastfeeding 모유 수유 (0) | 2021.12.21 |
입트영 영작 092 - 211220MON Bee Stings 벌 쏘임 (0) | 2021.12.20 |
입트영 영작 091 - 211217FRI Traveling in Gyeongju 경주 여행 (0) | 2021.12.17 |
입트영 영작 090 - 211216THU Making Radish Kimchi 깍두기 담그기 (0) | 2021.12.15 |